Şu an sisteme bağlı değilsiniz!
İsterseniz sisteme girebilir yada kayıt olabilirsiniz?

Bugün: 26 Nisan 2024, Cuma
Günün en yeni başlıklar ve projeleri

 
Google
 

Optik Araç

Benim projem henüz teorik düzeyde bir düşüncedir. bunun gerçekliği konusunda ancak deneysel çalışmalar bir neticeye ulaştırabilir.

Olay şudur; yapay bir manyetik alanda görünür ışığın kırılması sonucunda uzaktaki cisimler daha yakın veya tersi bir durum elde edilecektir. Bu da manyatik alandan optik bir düzenek elde etme imkanı na kavuşuruz. Manyetik alanın yeterince güçlendirilmesi bize uzayda gözlem yapma imkanımızı kolaylaştıracaktır.
Bu düşüncemi destekleyen tek kanıt Stefan hawking'in aynı hizada olmamamsına rağmen bir birine yakın yıldızların birbirlerinin manyetik alanlarından dolayı görünememsidir. şöyleki uzakta bulunan yıldızdan çıkan ışınlar berideki yıldızın manyetik alanına girince sapmaya uğraması sonucu gözlemciye ulaşamamaktadır.
Ayrıca karadeliklerin çok güçlü kütle çekimlerinin yanında bir o kadar güçlü bir manyetik çekim gücüne de sahip olduklarını ve bu nedenle yakınlarından geçen ışık ışınlarını da çekmekte ve böylece içleri siyah gözükmektedir.
deneysel çalışmalar yaptık ancak bizi tatmin edecek sonuçlara y da ip uçlarına ulaşamadık. Bunun sebebi de yetrli malzemenin olamaması ve diğer fiziksel koşulların sağlıklı olamaması idi.
Netice ; Ben Manyetik optik aracımı yapabileceğimi ve patentini de alalbileceğime inanıyorum. Bu yarışma ile olma sa da bir gün mutlaka ulaşacağım.
Saygılarımla !...
FAHRİ ŞAHİN
Adıyaman / Merkez
Pınaryayla İ.Ö.O
Fen Bilgisi öğretmeni

Yazan: Fahri şahin
Tarih: 2007-05-21